کویر ابوزیدآباد بخشی از بیابان بزرگ بند ریگ در شمال ابوزیدآباد و شمال شرقی کاشان است و از جاهای دیدنی کاشان محسوب می شود و ابوزید هم مثل هر تکه دیگر از کویر ها اوج زیبایی خود را در سکوت عمیق لابهلای تپه های شنی داغ روانش و چشمانداز های وسیع و بینظیرش پنهان کرده است و کویر ابوزیدآباد در کنار دیگر جاذبه های کویری ایران مانند کویر مرنجاب و کویر مصر از محبوب ترین مقصد های کویری برای گردشگران علاقهمندان به این نوع جاذبه ها است و ابوزیدآباد پایتخت گویش های کهن ایران است و گویش بیذوی و فرهنگ مردمان این منطقه جزو مهم ترین جاذبه های گردشگری آن محسوب می شود.
فاصله تهران تا کویر ابوزید آباد تنها در حدود ۲۷۰ کیلومتر است و با سه ساعت رانندگی از تهران می توانید به کویر ابوزید آباد در نزدیکی کاشان برسید و دسترسی به کویر ابوزید آباد از دیگر شهر های کشور هم از طریق شهر های نطنز و کاشان صورت می گیرد.
برای رفتن به این کویر از تهران لازم است از خروجی های جنوبی شهر به سمت اتوبان قم بروید و تا کاشان برانید و در شهر کاشان بالاتر از میدان بسیج از بلوار ملاصدرا به مسیر انحرافی راست وارد شوید و پس از طی ۳۰ کیلومتر در این مسیر به کویر ابوزید آباد می رسید و در طول مسیر تابلو های راهنما شما را هدایت می کنند و فاصله مناسب کویر ابوزید آباد تا تهران و مسیر دسترسی آسان آن گردشگران زیادی را به این منطقه جذب می کند.
در کویر ابوزید آباد پوشش گیاهی کویری هم به چشم می خورد و این پوشش گیاهی سبب گرد آمدن گونه های مختلف جانوری هم شده است و پوشش جانوری منطقه عبارت است از شاهین ، عقاب ، خرگوش ، روباه شنی ، گربه شنی ، شغال ، گرگ ، جرد ، هوبره انواع آگاما و مار ، لاسرتای مرنجابی و پامسواکی است.
جاذبه های دیدنی منطقه کویری ابوزید آباد بیشتر در شمال آن و در امتداد جاده خاکی به طول ۲۵ کیلومتر واقع شده اند و در فاصله حدود هشت کیلومتری شهر رمل های ماسه ای و تپه های شن روان هویدا می شوند و برای رفتن به تپه های بزرگتر و زیباتر باید مسیر کویر و کنار گذر دریاچه نمک چال عروس را طی کنید.
کویر ابوزید آباد بخش کوچکی از بیابان بزرگ بند ریگ را تشکیل می دهد و علاوه بر جذابیت طبیعی بالایی که دارد و به واسطه آثار تاریخی و باستانی که در خود جای داده است شهرت دو چندان دارد و بسیاری از گردشگران در سفر به کویر ابوزید آباد با توجه به ظرفیت های بالای گردشگری در آن برای بازدید از اماکن تاریخی نزدیک به این کویر هم برنامهریزی می کنند و از بهترین جاهای دیدنی نزدیک کویر ابوزید آباد می توان به قلعه کرشاهی ، کوه یخاب ، روستای ابیانه ، آب انبار صفوی ، شهر زیر زمینی اویی و شهر تاریخی نوش آباد اشاره کرد.
بهترین فصل ها برای بازدید از کویر ابوزیدآباد پاییز و زمستان و در نهایت اوایل فصل بهار است و سایر نقاط کویری و آب و هوای این منطقه در فصل تابستان گرم است و تور های طبیعتگردی به مقصد کویر ابوزید آباد و شهر زیرزمینی اویی به طور معمول در نیمه سرد سال برگزار می شوند.
کویرپیمایی یا پیادهروی در کویر ، عکاسی ، آفرود ، شترسواری ، تماشای آسمان شب و موتور چهارچرخ از جمله تفریحاتی هستند که می توانید در کویر ابوزیدآباد تجربه کنید.
برای اقامت در کویر ابوزید آباد هم می توانید کمپ خود را در میان شنزار ها بر پا کنید و اقامت در میان تپه های شنی سرشار از سکوت و آرامش که می تواند شبی پر خاطره را برایتان رقم بزند و کاروانسرای ابوزید آباد هم گزینه دیگر برای اقامت در این کویر است.
کاروانسرای ابوزیدآباد با پلانی چهار ایوانی و بیش از چهار قرن قدمت و متعلق به دوران صفوی است و این كاروانسرا در ابتدای ساخت برای كاروان ها و مركب هایشان به عنوان مكان استراحت بوده و تا ۶۰ سال گذشته شتربانان از یزد و اصفهان و شهر های دیگر در این كاوانسرا اتراق می كردند و كاروانسرای شاه عباسی ابوزیدآباد در تاریخ بیست و سوم مرداد سال ۱۳۷۸ به شماره ۲۳۷۱ در فهرست آثار ملی كشور به ثبت رسیده است.
این کاروانسرا نزدیک به ۴۰۰ سال است که از مسافران پذیرایی می کند و این کاروانسرا از زمان ساخت در دوره صفویان تا به امروز فعال بوده است و امروزه هم همچنان فضایی مناسب برای استراحت با امکانات رفاهی مطلوب دارد و کاروانسرای ابوزیدآباد از کاشان میدان بسیج ۲۰ کیلومتر جاده آسفالت و تا کویر ۱۰ دقیقه فاصله دارد.
روستای ابیانه روستایی سرسبز و خوش آبوهوا از توابع نطنز اصفهان است که در نزدیکی کویر ابوزید آباد قرار گرفته است و این روستا با معماری بومی و بنا های تاریخی متنوعی که دارد و شهرت زیادی بین گردشگران پیدا کرده است و به عنوان آثار ملی کشور ثبت شده است.
پیشینه روستای ابیانه را تا ۱۵۰۰ سال گذشته تخمین می زنند و آثار تاریخی این روستا متعلق به دوره های مختلف تاریخی ساسانیان ، سلجوقی ، صفوی و قاجار است و ازجمله جاهای دیدنی روستای ابیانه می توان به آتشکده معروف ابیانه ، قلعه پال ، قلعه هرده ، قلعه پاله ، زیارتگاه هینزا ، زیارتگاه شاه یحیی و شاهزاده عیسی ، مساجد جامع ، پزرله ، یوسمون ، موزه مردمشناسی ، قبرستان قدیمی ابیانه اشاره کرد.
شهر زیرزمینی نوشآباد یکی از جاذبه های دیدنی کویر ابوزید آباد است که خیلی ها آن را به اسم شهر زیرزمینی اوئی یا اویی می شناسند و این شهر زیرزمینی گنجینه ای تاریخی از ۱۵۰۰ سال گذشته است که در عمق زمین ساخته شده است.
این شهر مجموعه ای از دالان های تودرتو و متراکم با اتاق ها و کانال های کوچک و بزرگ است که در سه طبقه ساخته شده است و مجموعه ای سه طبقه آن هم در عمق ۱۸ متری زمین است.
شهر زیرزمینی اویی در واقع بزرگ ترین مجموعه دستکند زیرزمینی است که با هدف حفظ جان و مال مردم در اوقات ناامنی به عنوان پناهگاه ساخته شد و از دوره ساسانیان تا صفوی کاربری یکسانی داشت و این شهر عجیبوغریب در سال ۱۳۸۵ هجری شمسی به صورت کاملا اتفاقی توسط شخصی که می خواست در منزل خود چاه حفر کند و بهخاطر معماری پیچیده و شگفتی هایی که در چنته داشت خیلی فوری در فهرست آثار ملی کشور جای گرفت.